Velg art. Velg størrelse.

En revolusjon innen fiskeri og fiskeriforskning

Med takk til iXblue sin utviklingsavdeling og deres erfaring og evne til å tenke nytt, har nå SeapiX sonar tatt et markant steg i å gjøre seg synlig og å innta stadig økende markedsandeler i bransjen på verdensmarkedet, både på fiskeri og forskning.

SeapiX har med sitt patenterte design, det første sivile systemet som benytter «Mills Cross». Dette er ett multistrålesystem som gir unike fordeler:

  • Dekning i hele vannsøylen i en pyramideform på 120 ° x 120 °
  • 2X256 svingere med 4 flerstråle skanninger
  • Rekkevidde på ca 450m
  • Starter å måle allerede fra 3m fra sensoren
  • Kan kombinere 1-3 svingere pr båt, avhengig av behov og type fiske
  • Intern kompensering, gir ideell stabilisering i alle akser
  • Gir 200X mer dekning enn konkurrerende instrumentering
  • For side og fremover installasjon er det ingen bevegelige deler, noe som fjerner risikoen for skade på utstyr.

Unik dekning i 360 grader med 450m i alle retninger; full oversikt over alle lag med liv fra termolaget til krill til større klassifisert fisk. Data fra alle 3 sonarene vil bli sømløst tilgjengelig i samme valg av visning. Alle enhetene leveres kalibrert.

  • Styrken ved å kombinere 2 sonarer gir samme oppløsning og nøyaktighet i 2 retninger. Da får en full oversikt på 450m på hver side i med samme kjegleformasjon og blir presentert i programvaren som en sensor. Unikt for pelagisk fiskeri.

Dobbel sideveis montering:

Dekker ett belte på 450m på hver side og under båten

Bunn og side:

Full kontroll av vannsøylen under båten og på valgfri side, tilpasset individuelt behov.

Forover og side montering.

Unik rekkevidde med styrke for fisk i overflaten, fra valgfri side og fremover.

SeapiX har innebygd kompensering og kan monteres forover, rett under og sideveis. Nøyaktigheten er uavhengig av valgt installasjon.

Sonaren har en blanking sone på 5m som gir informasjonen tettere til overflaten og båten enn andre sammenlignbare leverandører.

Sidemontert:
Den er uten mekaniske deler, noe som har en ekstra styrke i sidemontering innen bruk av ringnot og snurpe. Den er perfekt til å klassifisere hele vannsøylen fra ca 5m ned mot 450m med lagene av forskjellige arter. I tillegg har en gode bilder av kolmule ned på nesten 600m, og bunnkategorisering ned til 700m.   

På markeder som Norge kan sammenligne seg med gikk markedsandelen fra 0 til 80% innen 2-3 år som ett resultat av SeapiX’s unike evne til å se fisk nærmere overflaten.

Forover montering:
For montering forover kan en se hva som kommer imot en og kan tilpasse not på dypde samt retning av møtende fiskestim.

Bunnmontert:
Unik kapasitet til på bunnkategorisering av hardheten ned mot 700m, med evne til å se kolmule i underkant av 600m, og til å detektere både reker og annen bunnfisk arter til 350-450m. klare skiller mellom bunn og bunnfisk.

Vil du vite mer om teknologi og spesifikasjoner?

Vil du høre mer om teknologien i bruk?